Organizarea nuntii - Sunt stresata... ma marit!   "Alerg, sunt obosită, muncesc prea mult şi nu mai am timp pentru mine... Sună cunoscut? Şi de parcă n-ar fi de ajuns, acum ceva timp am spus marele DA. Drept urmare, în mai puţin de 3 luni mă mărit! Locaţie, verghete, proba la rochie, naşi, meniuri, invitaţii, proba la rochie, muzica, cadouri, flori, din nou proba la rochie..."

    Nunta nu este doar frumoasă, este şi unică şi foarte personală, de aceea trebuie sa fie perfectă. Toate acele mici elemente alese cu grijă o fac deosebită şi memorabilă, atât pentru voi cât şi pentru invitaţi. Nu trebuie neapărat să optaţi pentru lucruri extravagante, puteţi la fel de bine să optaţi pentru o ceremonie clasică şi o petrecere distinsă, cât se poate de romantică.

   "Rochia de mireasă, da rochia care îmi dă mari bătăi de cap... cum sa fie? Stil sirenă, stil prinţesă? Cât de mare sa fie crinolina? Oare pot să merg, nu mă împiedic? Este grea? Dar dacă alunecă de pe mine? Mai strângeţi corsetul, pot sta 12 ore fără aer. Pfff, şi ăsta este doar începutul!"


   "Buchetele, lumânările... florileee! Se asortează cu sala? Culorile nu sunt prea stridente? Lumânări scurte sau lungi? Cine ţine lumânările, naşi sau cavalerul şi domnişoara de onoare?  Să fac lumânările la fel ca buchetul? Nu, trebuie sa fiu unică... Haide totuşi să schimbăm ceva la buchet, parcă este prea ciufulit, nu prea mă reprezintă."

   Eşti liberă să iţi alegi un buchet care exprimă stilul unic şi personalitatea ta. Un punct de pornire îl reprezintă floarea preferată care poate da tema nunţii. De asemenea, o culoare sau culorile favorite pot oferii o temă florală.

   "Petrecerea! Sala este ok, cvartetul pentru întâmpinarea invitaţilor cântă bine, dar parcă totuşi nu sunt melodiile pe care le-am selectat împreună! Nu-i nimic, toată lumea se simte bine, invitaţii vin... Văd un fir de orhidee care mai să cadă, mă învârt puţin pe lângă masă, iau din zbor floarea, totul este bine. Domnişoarele care ne-au încântat cu muzica lor, se ridică şi pleacă. Văd în jur privirile nedumerite ale invitaţilor care credeau că toată noaptea vor asculta Vivaldi. A trecut repede o oră, mai am 7 ore de stat pe tocuri... ce? Respir, totul va fi bine... da ştiu, este prea strâns corsetul. Ce n-aş da să îl pot desface putin."
   "Dansul! Urmează, dansul mirilor... Să îmi iau balerinii sau rămân cu pantofii care mă bat de mor, dar care îmi sunt atât de dragi? Rămân cu ei, fac faţă situaţiei. Începe muzica, dansăm.  Răzv, mă calci pe rochie, Răzv ţine trena, Răzv de ce râzi? Nu mă învârtii, te rooog... S-a terminat melodia? Vin invitaţii la dans? Nu vreau să mai văd pantofii EVER."

   Dansul mirilor! Momentul ce deschide petrecerea de nuntă şi unul dintre cele mai frumoase şi emoţionante momente ale serii. Este ocazia voastră de a strălucii şi de a transmite o parte din povestea şi sentimentele voastre.


   "Vin aperitivele... Nu cred că intră nici măcar o boabă de maslină. Mai bine dansez, sunt pionul principal pe această tablă de sah. Bine ca mi-am luat balerinii, pot să ţopăi cât vreau. Toată lumea mănâncă, asta este bine."

   Chiar dacă vrei să ţii bugetul sub control în ceea ce priveşte meniul de nuntă, sunt două lucruri la care nu trebuie să faci compromisuri: aperitivele şi tortul. Aperitivele dau tonul petrecerii, aşa că asigură-te că sunt şi aspectuoase şi îndestulătoare.


   Design-ul tortului reprezintă adevărate fantezii arhitecturale din dantelă şi spumă de zahăr, ciorchini şi flori de marţipan, ciocolată sau frişcă. Nu este de evitat nici tortul couture sau tortul simplu ornat cu flori proaspete ce se asortează cu buchetul sau rochia miresei.


   "Marturii! Chiar vrei sa fi pe frigiderul tuturor invitaţilor? Se pare ca da. Într-un final, am acceptat ideea care mi se pare foarte tare. În timpul petrecerii am facut fotografii cu toţi invitaţii, iar până la sfârşitul petrecerii au primit mărturii sub formă de magneţi, iar noi am rămas cu un frumos album foto, cu fiecare invitat."


   "Totul este bine când se termină cu bine. După multe ore de dansat, dansat şi iar dansat, sunt o mireasă împlinită şi fericită. Am râs tot timpul cu gura până la urechi, am gândit pozitiv şi totul a venit de la sine."

   Nu uita că aceasta este ziua voastră. Nunta este sărbătoarea dragostei voastre, prima voastră ieşire în lume ca doamna şi domnul X. Cel mai frumos cadou de nuntă pe care vi-l puteţi oferii este să vă bucuraţi de nunta voastră... Fiţi fericiţi şi atât!

The End


Un articol inspirat din nunta noastră !